Projecte interdisciplinari


 DE RUTA PER CATALUNYA

L’objectiu del projecte interdisciplinari d’aquest curs és conèixer i estudiar els diferents tipus de comarques del nostre país mitjançant una sortida preparada pels propis alumnes de cinquè.

En grups de dues o tres persones haureu de triar una de les comarques de Catalunya. S’intentarà que en cada classe es treballin, com a mínim, un parell de comarques de muntanya, un parell de plana i un parell de costa.

Un cop tingueu clar on heu d’anar encara queden moltes coses per decidir i preparar. Abans de començar, però, heu de saber un seguit d’informació bàsica: 

  • La sortida és de 3 dies (dues nits fora).
  • Marxeu de viatge els membres del grup.
  • Heu de fer tots els desplaçaments en transport públic, ja sigui en autobús o en tren.
  • La sortida i l’arribada serà des de Lleida.
Les vostres TASQUES consistiran en: 


1.     Presentar un treball amb Word que es penjarà al bloc de l’escola a partir del guió que us proposem a continuació. Per aconseguir fer-lo caldrà que…

   Busqueu la informació necessària per saber com hi anireu, horaris de sortida i tornada i preus del viatge.
 Triar un allotjament (hotel, casa de colònies...) i els preus de la pensió completa (PC). Recordeu que són tres dies (dues nits).
  Cercar informació per saber quines activitats es poden fer al lloc escollit, què visitareu, quines excursions fareu...

2.   Un cop presentat el treball amb Word s’haurà de fer una exposició oral del vostre treball a la resta de companys. Podeu aprofitar el word com a suport de la vostra explicació.

3.  Redactar una carta, en castellà, a un amic explicant-li el vostre viatge (on heu anat, quines activitats heu realitzat, anècdotes divertides...) Aquest document l’haureu de presentar per escrit al full que trobareu al final d’aquest document.

4.    Dissenyar i fer un souvenir de la comarca (estatueta, iman per a la nevera, clauer, tassa…) Tots els membres del grup hauran de fer el mateix, però cadascú haurà de tenir el seu. 


5.    Write and instruction text to explain how to make your souvenir.


El guió del vostre treball haurà de tenir com a mínim els següents apartats:

-    Portada: Hi ha de sortir el títol del treball amb el nom del lloc que visitareu, el nom dels autors, l’escola i la data.

-    Índex: Llistat paginat amb els diferents apartats del vostre treball.

-    Lloc escollit: Amb informació general de la comarca i la capital. 

-    Mitjà de transport: El que utilitzareu (dates triades, nombre de persones que fa el viatge, horaris de sortida i arribada i preus dels viatges). A continuació tens algunes adreces que us poden ser útils:

·         Estació de trens de Lleida
·         Autobusos de Lleida

-    Allotjament: Nom de l’hotel o casa de colònies i adreça, preu de la pensió completa, total de diners que valdrà l’estada. Aquí tens algunes adreces que us poden ser útils:

·         Catalunya.com
·         Turisme familiar
·         Turisme per a tothom
·         Hotels de Catalunya

-    Activitats: Excursions i/o visites turístiques que fareu durant els 3 dies, explicades i il·lustrades amb fotografies. 

Per trobar aquesta informació només cal que busquis a Google “què es pot fer a... (lloc triat)”.

-    Pressupost total: Fer una taula on es recullin totes dels despeses del viatge. En aquest pressupost s’ha d’incloure el preu del transport, l’allotjament, els àpats i les diferents activitats. Hauríeu de vigilar que el preu del vostre viatge no superi els 500 euros/persona.

-    Valoració del treball: Haureu de donar la vostra opinió sobre el treball: explicar si us ha agradat fer-lo, què heu après, si us ha servit per alguna cosa, què canviaríeu... Tot allò que se us acudeixi relacionat amb l’elaboració del treball i amb el resultat final.

-    Bibliografia: Llocs web que heu utilitzat per a la realització del vostre treball.

Un cop acabat el treball haureu de tenir en compte els següents detalls:

-  Posar capçaleres i paginar.
-  Revisar que no us hagueu deixat res.
-  Comprovar que estigui correctament il·lustrat.
-  Revisar l’ortografia i la redacció.
-  Guardar-ho al pen i a la xarxa de l’escola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada